Passie voor pizza in Amsterdam
"Een pizza hoor je twee keer te kunnen vouwen, zonder dat ie breekt.", is wat ze zeggen in Napels. In de bakermat van pizza, houden ze van zachte, broodachtige pizza. Een pizza wordt in maximaal 90 seconden gebakken bij zeer hoge temperatuur. Dan droogt het deeg niet uit.
SOTTO Pizza is in 2012 ontstaan vanuit passie voor pizza. Na al die jaren doen we nog steeds geen concessies aan de authentieke Napolitaanse en dus originele variant. Om onze missie uit te voeren en de ware Napolitaanse pizza in Nederland te serveren zijn we in de leer geweest bij de bewakers van de Napolitaanse pizza: De Associazione Verace Pizza Napoletana (VPN).
Bij SOTTO werken we met de beste ingrediƫnten uit Campania, de streek rond Napels. San Marzano tomaten van de vruchtbare, zonovergoten grond rond de Vesuvius, verse mozzarella di bufala en doppio zero meel. Onze pizzaioli (pizzabakkers) maken het af door hun liefde voor pizza en oog voor detail en traditie.